Seara de film german – “Suntem tineri. Suntem puternici

Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 18:30 Sala Bertolt Brecht – Centrul Cultural German Iaşi (Str. Lascăr Catargi 38) Regie: Burhan Qurbani Actori: Jonas Nay, Joel Basman, Saskia Rosendahl Centrul Cultural German Iaşi >>>>

Curs de limba norvegiană

Doriți să învățați ceva nou care să vă aducă un plus inedit în portofoliul personal și să vă ofere o nouă perspectivă asupra spațiului scandinav? Centrul Cultural German Iași organizează începând cu >>>>

Cursuri intensive de limba germana

Adăugare la Anti-banner >>>>

 

Concert de jazz cu “Alexandra Lehmler Quartett” (Germania)

bannersite

Joi, 7 decembrie  2017, ora 21:00
The Trumpets

Intrarea liberă!
Rezervări la numărul de tel: 0745 321 930

Centrul Cultural German Iasi împreună cu The Trumpets, vă invită la o seară de jazz live cu trupa “Alexandra Lehmler Quartett” din Germania, joi, 7 decembrie 2017, începând cu ora 21:00 în The Trumpets.

Cvartetul, cu care saxofonista Alexandra Lehmler din Mannheim, a înregistrat noul său album, a fost selectat cu o foarte mare atenție. Festivalul Enjoy Jazz din 2014 i-a oferit acesteia ocazia de a realiza o formație ideală, un cvartet germano-francez, compus din vibrafonistul Franck Tortiller și toboșarul Patrice Héral, precum și Alexandra Lehmler la saxofon și contrabasistul Matthias Debus, partenerul ei atât de viață cât și de scenă.

Jazz-ul este o muzică personală, iar formația rezultată este o reflecție a personalității muzicale a Alexandrei Lehmler: pasională, energică, versatilă, cu un atașament deplin față de senzualitatea ritmului și melodiei, dar într-un mod foarte contemporan.

Cei patru artiști aflați într-un turneu în România, vor prezenta cel mai recent album al lor intitulat “Sans Mots”, care este în sine un tribut muzical al Alexandrei Lehmler adus copiilor și familiei sale, vieții de zi cu zi și dragostei. Alexandra Lehmler și muzicienii ei strălucesc prin interpretarea lor instrumentală și reușesc să impresioneze fiecare ascultător de la primul până la ultimul ton, chiar și fără cuvinte.

Alexandra Lehmler- saxofon
Franck Tortiller- vibrafon
Matthias Debus- contrabas
Patrice Héral- tobe

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Știință Cercetare și Artă din Baden-Württemberg şi a Institutului Goethe.