Curs de limba norvegiană

Doriți să învățați ceva nou care să vă aducă un plus inedit în portofoliul personal și să vă ofere o nouă perspectivă asupra spațiului scandinav? Centrul Cultural German Iași organizează începând cu >>>>

Cursuri intensive de limba germana

Adăugare la Anti-banner >>>>

 

Departament lingvistic

10 argumente pentru învăţarea limbii germane, o importantă limbă de circulaţie în Europa
Cei care vorbesc limba germană pot comunica, fără probleme, cu aproximativ 100 de milioane de europeni, deoarece germana nu este vorbită numai în Germania ci şi în Austria, în mare parte a Elveţiei, în Lichtenstein, Luxemburg precum şi în nordul Italiei, în estul Belgiei şi al Franţei. În Europa, după limba rusă, germana este limbă maternă cu cea mai mare răspândire, iar numărul mare de vorbitori o situează printre primele 10 limbi din lume.

Lecturi în original
Cei interesaţi de literatură nu pot evita limba germana. În fiecare an, pe piaţa germană de carte, apar 60.000 de noi titluri, acestea reprezentând 18% dintre cărţile publicate în întreaga lumea. Astfel, între ţările producătoare de cărţi, Germania se situează pe locul al III-lea. Desigur că asemenea performanţe culturale ale literaturii germane nu pot fi redate în intregime prin traduceri.

Afaceri cu germanii
Pentru ţările europene dar şi pentru cele de pe alte continente, Germania este un important partener de afaceri. Cei care vorbesc germana au toate şansele să-şi îmbunătăţească relaţiile comerciale cu partenerii din Germania, a treia putere industrială din lume şi una dintre cele mai importante ţări exportatoare. În relaţiile economice, cunoştinţele de limbă germană reprezintă un mare avantaj deoarece din negocierile purtate într-o a treia limbă pot rezulta neînţelegeri cu urmări costisitoare.

Sentimentul succesului
Limba germană nu se învaţă sau se vorbeşte mai greu decît engleza, franceza sau spaniola. Datorită noilor metode de predare, se poate ajunge într-un timp foarte scurt la un nivel ridicat de cunoştinţe, care să permită comunicarea în această limbă.

Avantaje în turism
În multe ţări, vizitatorii din Germania, Austria si Elveţia reprezintă cea mai numeroasă şi mai importantă categorie de turişti. De aceea, cunoştinţele de limba germană constituie un mare avantaj pentru cei care lucrează în domeniul turismului,.

Şanse pe piaţa muncii
Cunoştinţele de limba germană îmbunătăţesc şansele pe piaţa locurilor de muncă. Multe firme germane din străinătate, firmele străine din Germania şi cele care au relaţii economice cu ţările vorbitoare de limba germană caută colaboratori, buni cunoscători de limbi străine. În ţările din Uniunea Europeană, specialiştii, dar şi studenţii şi oamenii de ştiinţă cunoscători ai limbii germane găsesc numeroase ocazii să muncească, să studieze şi să se perfecţioneze.

Germana formează oameni pentru Europa
Cunoaşterea unei limbi străine favorizează lărgirea orizontului cultural şi profesional. Celor care învaţă germana le este deschisă calea către cultura, economia şi istoria unei importante zone a Europei Centrale.

Progres economic
Cunoaşterea limbii germane joacă un rol decisiv pentru cercetători şi studenţi deoarece, în domeniul publicaţiilor cu caracter ştiinţific, cele în limba germană se situează pe locul al doilea în lume. Cei care pot citi în germană au acces nelimitat la cele mai recente descoperiri din toate domeniile ştiinţei moderne. Din acest motiv, peste 40% dintre oamenii de ştiinţă americani le recomandă studenţilor să înveţe germana iar în Europa, în Polonia şi Ungaria, de exemplu, cifra lor ajunge la 70%.

Apropierea de spiritul german
Germania, care este situată în inima Europei, este vizitată anual de milioane de turişti din toată lumea. Doar cei care vorbesc şi înţeleg limba germană îi pot cunoaşte îndeaproape pe germani şi le pot înţelege mai bine istoria şi cultura.

Germana – o limbă a culturii
Cunoştinţele de limba germană deschid calea către una dintre cele mai mari culturi europene, deoarece germana este limba lui Goethe, a lui Nietzsche şi Kafka, a lui Mozart, Bach, Beethoven, a lui Freud şi Einstein.