fbpx

Înscriere și condiții de participare la examenele Goethe

1. Înscrierea la examen

Înscrierea la examenele Goethe se realizează în perioada afișată în calendarul de examene prin completarea unui formular de înscriere la Secretariatul Centrului Cultural German Iasi și prin achitarea taxelor de examen.

Examen Goethe
Preț intern*
(RON)
Preț extern**
(RON)
Examene
pentru Elevi
Fit in Deutsch 1 300 400
Goethe Zertifikat A2 Fit in Deutsch 350 450
Goethe Zertifikat B1 für Jugendliche - examen întreg 450 550
Goethe Zertifikat B1 für Jugendliche - per modul 150 175
Examene
pentru Adulți
Start Deutsch 1 300 400
Goethe Zertifikat A2 350 450
Goethe Zertifikat B1 - examen întreg 450 550
Goethe Zertifikat B1 - per modul 150 175
Goethe Zertifikat B2 - examen întreg 550 650
Goethe Zertifikat B2 - per modul 175 200
Goethe Zertifikat C1 650 750

*Candidaţi interni: candidaţi care urmează un curs la Centrul Cultural German Iași
**Candidaţi externi: candidaţi care nu urmează un curs la Centrul Cultural German Iași

Prin completarea formularului de înscriere vă exprimați acordul cu privire la Regulamentul de desfășurare a examenelor Goethe.

2. Examenele Goethe pentru cursanții Centrului Cultural German Iași

Taxele de examen nu sunt incluse în prețul cursului. Cursanții noștri beneficiază de pregătirea pentru examen inclusă în curs, de o simulare gratuită de examen sub forma evaluării finale și de taxe de examen speciale. Un cursant poate beneficia de statutul de candidat intern doar daca susține examenul Goethe în termen de 6 luni de la terminarea cursului. După 6 luni el nu mai este considerat candidat intern.

3. Examenele Goethe pentru candidații externi

Persoanele care nu urmează un curs la Centrul Cultural German sunt considerate candidați externi. Pentru aceștia se organizează o simulare de examen conform calendarului de examene care are ca obiectiv verificarea și confirmarea gradului de pregătire al candidaților în condiții de examen. Simularea nu are rol de condiționare a participării la examenul Goethe. Taxa de simulare se va achita în momentul înscrierii la examen.

4. Diplomele Goethe

Diplomele Goethe sunt eliberate de Institutul Goethe în termen de 4 – 6 săptămâni de la susținerea examenului și pot fi ridicate doar personal pe baza unui act de identitate de la secretariatul Centrului Cultural German începând cu data anunțată prin mail.

Dacă ați pierdut diploma, se poate solicita eliberarea unui duplicat contra cost.

5. Contestații

În cazul în care considerați că lucrarea Dumneavoastră nu a fost evaluată corespunzător puteți depune o cerere de contestație la secretariatul Centrului Cultural German în termen de 2 săptămâni de la afișarea rezultatelor. La examenele Goethe se poate solicita doar recorectarea examenului scris. Cererea va fi transmisă către Institutul Goethe București, unde va avea loc recorectarea lucrării. Veți primi răspunsul la solicitarea Dumneavoastră prin email direct de la Institutul Goethe București.