Curs de limba norvegiană

Doriți să învățați ceva nou care să vă aducă un plus inedit în portofoliul personal și să vă ofere o nouă perspectivă asupra spațiului scandinav? Centrul Cultural German Iași organizează începând cu >>>>

Cursuri intensive de limba germana

Adăugare la Anti-banner >>>>

 

Seara de film german – “Alfabetul fricii”

bannersite

Herta Müller – Alfabetul fricii (2015, 56 min)

Miercuri, 1 noiembrie 2017, ora 18:00
Sala Bertolt Brecht – Centrul Cultural German Iaşi (Str. Lascăr Catargi 38)
Regie: John Albert Jansen

La cererea publicului, Centrul Cultural German Iaşi organizează miercuri, 1 noiembrie  2017, începând cu ora 18.00 o nouă proiecţie a filmului documentar “Alfabetul fricii”, realizat de John Albert Jansen, în anul 2015, şi care o are ca protagonistă pe Herta Müller.

Marcată de frică, represiune şi temerile trăite în perioada regimului ceauşist, Herta Müller povesteşte despre tinereţea petrecută în România şi rememorează aspecte personale ale vieţii ei mai puţin cunoscute. Documentarul prezintă cu ajutorul imaginilor de la locul de naștere al scriitoarei, un mic sat din România și prin declarații ale ultimilor săteni supraviețuitori primele trei decenii din viaţa acesteia şi modul în care traumele din tinereţe i-au definit viața până în prezent.

Deși Herta Müller s-a retras din viața publică după ce a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 2009, John Albert Jansen a reușit totuși să primească permisiunea de a realiza acest documentar.

Alfabetul Fricii este căutarea rădăcinilor operei sale, frica de moarte și dragostea de viață care răzbat din scrierile ei. Este un film despre viața cu teamă – literatura fiind singura armă.”

Filmul este în limba germană și română, și este subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă!

Vă aşteptăm!