fbpx

Artist Talk: Florian Dombois [DE] Different Time Zones of Artistic Research.

Marți, 9 noiembrie 2021 Centrul Cultural German din Iași și Asociația Compania FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală, în colaborare cu Vector Studio și CEAR – Centrul de Cercetare Estetică și Creație Artistică din cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și Goethe Institut, organizează, prezentarea artistului și profesorului Florian Dombois (Germania) „Different Time Zones of Artistic Research. Some Personal Examples and Some General Ideas” (Diferite zone temporale ale cercetării artistice. Câteva exemple personale și câteva idei generale).
Cei interesați să participe la această prezentare, urmată de discuții cu artistul, pot trimite un email la adresa catalin.gheorghe@unage.ro cu subiectul ‘Florian Dombois’ pentru a fi înregistrați în întâlnirea de pe Microsoft Teams.
De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, Florian Dombois va avea și o întâlnire informală cu profesori și doctoranzi interesați de practicile cercetării artistice din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.
——————————————–
Florian Dombois (*1966, Berlin) este interesat în practica sa de cercetare artistică de acțiunea vântului, de timp, de labilități și de activitățile tectonice. Practica sa artistică include o mare varietate de medii și se articulează în mod repetitiv în întâmplări și instalații sonore. Între
2003-2011 a fost director fondator al Y (Institute for Transdisciplinarity) la Universitatea de Arte din Berna și este profesor la Universitatea de Arte din Zurich, Elveția, din 2011. A coordonat cercetări ale doctoranzilor în colaborare cu Universitatea de Artă și Design Linz, Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului Graz, Universitatea Bonn, Universitatea Anvers, Universitatea de Arte Helsinki. Lucrările sale au fost expuse la nivel internațional în expoziții și festivaluri. Kunsthalle Bern a editat primul catalog raisonné. În 2010 a primit premiul German Sound Art Prize. În 2017 a avut o expoziție personală în Research Pavilion (Pavilionul de Cercetare) din Veneția. Mai multe informații aici: http://floriandombois.net
——————————————-
Prezentarea de artist se derulează în cadrul proiectului cultural „UnderAct 2020 – Program de rezidenţe și mobilitate artistică” (*), susținut de Primăria Municipiului Iași prin intermediul Programului Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.
Programul „UnderAct” are ca scop îmbunătăţirea parcursului profesional al artiştilor, încurajarea inter/transdisciplinarității în artele contemporane, a mobilității artistice și a dialogului cultural. Programul se adresează artiștilor români și străini cărora li se oferă oportunitatea de a cunoaște mediul cultural ieșean, de a interacționa cu artiști locali și de a realiza producții artistice, workshop-uri, întâlniri de tip masterclass.
——————————————–
* imagine cover: Florian Dombois, 2019