fbpx

Artist Talk: TOBIAS ZIELONY

Miercuri, 14 octombrie 2020 vă invităm la prezentarea practicii artistice a artistului german – artist german de fotografie documentară. Evenimentul este unul de tip discursiv și este parte a unei serii de evenimente dedicate artelor vizuale contemporane, organizate în această toamnă de ̦Galeria Aparte (spațiul de proiecte al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași) în parteneriat cu Centrul Cultural German Iași și Asociația FaPt.

Participarea la eveniment implică înscrierea prealabilă prin email pe adresa galeria.aparte@arteiasi.ro.
Veți primi ulterior, pe email, o invitație pentru a accesa prezentarea pe platforma Microsoft Teams

Participarea artistului Tobias Zielony este posibilă cu sprijinul Centrului Cultural German Iași și Goethe-Institut și este mediată de curatorul Cătălin Gheorghe (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Vector Studio).

Acest eveniment este realizat în cadrul proiectului cultural „UnderAct 2020 – Program de rezidenţe și mobilitate artistică” (*), susținut de Primăria Municipiului Iași prin intermediul Programului Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.

__________________________

TOBIAS ZIELONY (născut în 1973 în Wuppertal, Germania) este cunoscut pentru reprezentările sale fotografice și filmice ale tinerilor și subculturilor, care – deși încorporate în comunități specifice – utilizează o abordare critică a fotografiei documentare.

Fotografiile sale creează o distanțare între producția de imagine și do