fbpx

Filmabend: „About a Girl”

Centrul Cultural German Iaşi și spațiul cultural hibrid Art+Design continuă seria de proiecții în aer liber din cadrul Serilor de Film German. Astfel, miercuri, 2 septembrie 2020, de la ora 20:00 va fi prezentat filmul „About a Girl” (O fată și povestea ei), în regia lui Mark Monheim. Filmul este apărut în 2014 și durează 104 de minute, iar proiecția are loc în aer liber, pe terasa Substance (Art+Design, Bd. Carol I nr. 4, corp A).
Distribuție: Heike Makatsch, Aurel Manthei, Jasna Fritzi Bauer.
Sinopsis: Să fii o adolescentă poate să fie dificil. Charleen este adolescenta tipică: ea se luptă cu… ei bine, trăitul. Tatăl ei este de negăsit și ea urăște mai totul, cu excepția muzicii și a bunicii sale, dar scurtul răgaz de la melancolie adus de muzica lui Kurt Cobain nu poate să o scutească de depresie complet, așa că decide să termine cu totul. După o tentativă de sinucidere de mântuială, extrem de amuzantă, Charleen este forțată să meargă la un terapeut neconvențional care să o ajute să treacă peste această angoasă adolescentină. În terapie, se formează o prietenie între ea și Linus, tocilarul nepopular din clasa ei care începe să îi arate că viața poate fi mai frumoasă decât ceea ce au scris eroii ei preferați care nu mai sunt în viață. (cinemagia.ro)
Numele filmului este legat de piesa omonimă de pe albumul Bleach (1989) al trupei Nirvana.
Filmul va fi subtitrat în engleză. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar accesul se face doar purtând mască.
Proiecția are loc cu sprijinul Goethe-Institut.