fbpx

#1 Achtung Literatur! | Anna Rakhmanko & Mikkel Sommer

Achtung Literatur!” este o mini-serie de întâlniri online cu autori din Germania, organizate de Centrul Cultural German Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu IKGS München. Iubitorii de literatură vor avea posibilitatea de a descoperi romane recent publicate în Germania sau România și de a dialoga cu autorii acestora.

Joi, 4 martie 2021, deschidem seria de evenimente online „Achtung Literatur!“ cu Anna Rakhmanko și Mikkel Sommer, autori de romane grafice stabiliți la Berlin.

Link eveniment online: https://www.facebook.com/events/1122254768198986/

Discuția bilingvă, moderată de Ingrid Baltag, lector de limba română la Universitatea “Humboldt” din Berlin, va avea ca punct de plecare cea mai recentă carte a celor doi invitați, Vasya,dein Opa, care va fi lansată în luna aprilie la editura Rotopol din Kassel. Volumul este o poveste emoționantă despre Gulag, exil și consecințele acestora pe termen lung, inspirată din viața bunicului Annei Rakhmanko, deportat împreună cu sora lui la o vârstă fragedă din Cernăuți în Siberia, cu puțin timp înaintea începerii celui de-al Doilea Război Mondial.

Discuția va alterna cu scurte lecturi bilingve în premieră din noul roman grafic, însoțite de ilustrații realizate de Mikkel Sommer.

Evenimentul va avea loc în limba germană și va fi tradus consecutiv în limba română de lect. dr. Ana Pălimariu (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași).

Dialogul va avea loc online via Zoom și va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Vă invităm să participați la discuție, adresând întrebări sau comentarii în chat pe durata evenimentului live.