fbpx

#2 Achtung Literatur! | Iris Wolff

Discuții | Lectură | Ilustrații live

Joi, 8 aprilie 2021, vă invităm la o nouă întâlnire online din seria „Achtung Literatur!“, cu scriitoarea multipremiată Iris Wolff (Germania).

Discuția bilingvă va avea ca punct de plecare cel mai recent roman al autoarei, Die Unschärfe der Welt, nominalizat printre altele la Premiul de Carte German 2020 și premiat în 2021 cu Premiul Evangelic de Carte și Premiul LiteraTour Nord.

Romanul relatează povestea emoționantă a unei familii din Banat, ale cărei legături sunt atât de strânse încât nu se rup nici dincolo de granițe. O poveste despre pierdere și noi începuturi relatată captivant de-a lungul a patru generații.

Dialogul va alterna cu lecturi bilingve însoțite de ilustrații realizate live de artistul Adrian Serghie.

Participă: Iris Wolff – scriitoare // Alexander Rubel – director al Centrului Cultural German Iași și gazda evenimentului //  Adrian Christescu – directorul Editurii Lebăda Neagră.
Moderator: Ingrid Baltag, lector de limba română la Universitatea „Humboldt” din Berlin.
Organizatori: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Parteneri: Universitatea Humbold din Berlin, IKGS München, Editura Lebăda Neagră, și Büchercafé Erasmus

Discuția va avea loc în limba germană și va fi tradusă în limba română de Ana Pălimariu, lect. dr. la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Traducerea integrală a cărții în limba română va fi apărea în vara acestui an la Editura Lebăda Neagră.

Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, IKGS München: Landschaften verbinden.
Înregistrarea va fi disponibilă ulterior pe YouTube: http://bit.ly/Centrul-Cultural-German-Iasi.

Vă invităm să participați la discuție, adresând întrebări sau comentarii în chat pe durata evenimentului live.

________________________

Achtung Literatur!” este o mini-serie de întâlniri online cu autori din Germania, organizate de Centrul Cultural German Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München). Iubitorii de literatură vor avea posibilitatea de a descoperi romane recent publicate în Germania sau România și de a dialoga cu autorii acestora.