fbpx

#3 Achtung Literatur! | Ilija Trojanow

Joi, 22 aprilie 2021, vă invităm la o nouă întâlnire online din seria „Achtung Literatur!“, cu renumitul scriitor Ilija Trojanow, distins printre altele cu Premiul Adelbert von Chamisso în 2000, Premiul Târgului de Carte de la Leipzig în 2006, Premiul Heinrich Böll al orașului Köln în 2017 și Premiul literar internațional Vilenica în 2018.

În romanul Putere și rezistență, publicat și în limba română în 2020 la Editura Cartier, Trojanow descrie cu precizie documentară viața unui opozant al regimului și pe cea a unui ofițer de Securitate din Bulgaria. Astfel biografia individuală se revelează a fi o „biro(u)grafie a acuzațiilor”, iar amintirile se împletesc într-o panoramă a istoriei contemporane.

Participă: Ilija Trojanow – scriitor // Alexander Rubel – director al Centrului Cultural German Iași și gazda evenimentului //  Gheorghe Erizanu – directorul Editurii Cartier.
Moderator: Enikő Dácz (IKGS).
Organizatori: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München)
Parteneri: Goethe-Institut, Editura Cartier și Büchercafé Erasmus

Discuția va avea loc în limba germană și va fi tradusă în limba română de Ana Pălimariu, lect. dr. la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, IKGS München: Landschaften verbinden.

Înregistrarea va fi disponibilă ulterior pe YouTube: .

Vă invităm să participați la discuție, adresând întrebări sau comentarii în chat pe durata evenimentului live.

–––––––––

Achtung Literatur!” este o mini-serie de întâlniri online cu autori din Germania, organizate de Centrul Cultural German Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München). Iubitorii de literatură vor avea posibilitatea de a descoperi romane recent publicate în Germania sau România și de a dialoga cu autorii acestora.