fbpx

#5 Achtung Literatur! | Ingo Schulze

Joi, 4 noiembrie 2021, vă invităm la o nouă întâlnire online din seria „Achtung Literatur!“, cu renumitul scriitor Ingo Schulze, distins cu peste 20 de premii literare până în prezent.

În discuția moderată de Alexander Rubel, directorul Centrului Cultural German Iași, autorul va prezenta romanul Peter Holz. Viața lui fericită povestită de el însuși , din care va citi live scurte fragmente.

Link eveniment live: https://www.facebook.com/events/239908451450582?ref=newsfeed

Relatat din perspectiva lui Peter Holz – copil, adolescent, adult – romanul oferă semnificații profunde și multe motive de reflecție asupra lumii actuale. Ingo Schulze creează cu mult umor un personaj original, pentru o epocă dată peste cap. Peter Holz îl aduce pe cititor mai aproape de RDG, în perioada tranziției spre Republica Federală. Cititorului i se oferă o perspectivă extrem de utilă asupra funcționării practice a capitalismului, pe care Peter Holz îl combate mai întâi în vechiul stil comunist și apoi îl învinge cu propriile sale arme. Schulze descrie într-o manieră amuzantă, dar în același timp serioasă, schimbările radicale din Germania anilor `80 și `90.

Discuția va avea loc în limba germană și va fi tradusă în limba română de Ana Pălimariu, lect. dr. la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Înregistrarea va fi disponibilă ulterior și pe YouTube: http://bit.ly/Centrul-Cultural-German-Iasi.

Vă invităm să participați la discuție, adresând întrebări sau comentarii în chat pe durata evenimentului live.

Organizatori: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași

Parteneri: Goethe-Institut, Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München), Universitatea Humbold din Berlin și Büchercafé Erasmus.

–––––––––––

Achtung Literatur!” este o mini-serie de întâlniri online cu autori din Germania, organizate de Centrul Cultural German Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Universitatea Humbold din Berlin și Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München). Iubitorii de literatură vor avea posibilitatea de a descoperi romane recent publicate în Germania sau România și de a dialoga cu autorii acestora.