fbpx

Appropriation of Space in Video Art

Spațiul cultural hibrid Art+Design organizează, în parteneriat cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) și Centrul Cultural German Iași, o serie de 6 sesiuni de proiecții din arhiva n.b.k., cel mai mare colecționar de artă video din Europa. Programul continuă vineri, 21 august, de la ora 20:00, cu o selecție intitulată „Appropriation of Space in Video Art”, prezentată de teoreticiana și curatoarea Cristina Moraru.
Proiecțiile se vor desfășura în perioada 14 august – 18 septembrie și vor fi însoțite de introduceri și dezbateri pe temele abordate. Curatori pentru primele 2 sesiuni sunt Marius Babias (director n.b.k.) și Sabrina Labis (n.b.k. Video-Forum), iar pentru celelalte 4, artiștii vizuali români Anca Benera & Arnold Estefan. La finalul seriei vor fi lansate și câteva publicații editate de n.b.k.
Programul celei de-a doua serii:
Sabrina Labis (n.b.k. curator) – Introduction, 4 min.
Maria Vedder – Künstlerisches Arbeitsfeld 12 min
Francis Alÿs – El Gringo 4 min
Marina Abramović, Ulay – Imponderabilia 10 min
Denis Beaubois – In the event of amnesia the city will recall… 10 min
Oleg Kulik – I Love Europe, She Does Not Love Me Back 06:24 min
Corinna Schnitt – Once Upon a Time 25:11 min
Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.
Proiectul face parte din programul curatorial „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Parteneri: n.b.k., Centrul Cultural German Iași. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.