fbpx

Artist Talk & Workshop cu Mika Schwarz

Joi, 27 octombrie 2022 artista germană Mika Schwarz va susține la Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași (intrarea din str. Codrescu nr. 6), în intervalul orar 11:00 – 15:00, o prezentare a practicii sale artistice și workshop-ul adresat studenților, intitulat We go from here, a backward journey.

Argument curatorial

În ce măsură putem învăța despre normele sociale și utopiile sociale printr-o călătorie înapoi în propria noastră practică artistică și cum putem astfel să întâlnim forme deviante în procesul creării sensului?

Ne putem abține de la rezultatele dorite ale activității noastre, în favoarea unei renegocieri comune privind perspectivele trăirii în comunitate și împreună? Vom încerca să experimentăm modalități de a ne întâlni cu ceea ce nu e de așteptat (cu imprevizibilul), observând îndeaproape propriile noastre aspirații și posibile abateri de la ele, extinzând astfel calitatea noastră de agenți ai dialogicului. Procedând astfel, ne vom uita în special la practicile implicate în comunitate și la posibilitățile unor abordări colaborative. Vom discuta criteriile abordărilor care evită transferul liniar-metaforic al intențiilor în favoarea unei abordări elastice care ar permite referiri multi-relaționale la condițiile sociale și politice. Într-un pas următor vom aplica aceste criterii și aspecte propriilor noastre proiecte existente sau viitoare.

Sunteți invitați să aduceți exemple sau schițe de proiecte (fie ele fotografice, textuale și sculpturale etc.) din practica voastră curentă. Atelierul oferă și posibilitatea de a începe de la zero cu un nou proiect.

 Program:

11:00 – 11:45
Prezentarea practicii artistei Mika Schwartz (incluzând punctele de pornire ale atelierului)

Pauză de 15 minute

12:00 – 12:30
Introducerea misiunii atelierului

Pauză de 15 minute

12:45 – 14:00
Lucru practic individual al studenților

14:00 – 15:00
Prezentări ale rezultatelor lucrului studenților și discuții

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Scurtă biografie a artistei:

În lucrările sale, Mika Schwarz combină fotografii, texte, obiecte și filme video pentru a crea instalații spațiale în care examinează obiecte cotidiene din perspectiva referințelor lor sociale. Ea a studiat la Academia de Arte Frumoase din Leipzig unde a primit diploma de masterat la clasa profesoarei Heidi Specker în 2019 și diploma de licență la clasa profesorului Peter Piller în 2016. De asemenea, a studiat și la Accademia di Belle Arti Napoli și la Academia de Arte Frumoase din Viena. Lucrările sale au fost expuse la Galerie für Zeitgenössische Kunst (GfZK) Leipzig, Institutul Goethe din Paris, Tel Aviv și Lyon, și la  Art Future Biennale Riga, printer altele.