fbpx

Beuys. Arta ca sculptură socială

Seria evenimentelor dedicate Centenarului Joseph Beuys, continuă marți, 15 iunie 2021, începând cu ora 19:30, la Art + Design cu proiecția filmului documentar BEUYS (2017), realizat de Andres Veiel.

Proiecția va fi însoțită de o parte introductivă,  prezentată de teoreticiana și curatoarea Cristina Moraru și de o dezbatere la finalul vizionării.

Vă invităm așadar să explorați opera și ideile fascinante ale unuia dintre cei mai influenți și controversați artiști ai sec. XX. Consacrat drept fondatorul avangardei germane, Joseph Beuys este figura proeminentă în dezvoltarea și evoluția artei contemporane, al cărui scop grandios a fost acela de a transforma cultura occidentală într-un mediu mai pașnic, mai democratic și mai creativ.

Într-o amplă căutare de noi indicii, regizorul Andres Veiel aduce la lumină o multitudine de materiale de arhivă necunoscute, rezultând un colaj de documente vizuale și audio, care oferă spectatorilor acces la cariera multifațetată și natura profund experimentală a operei lui Joseph Beuys.

Filmul este prezentat cu subtitrare în limba engleză.
Intrarea este liberă.

––––––––––––

CRISTINA MORARU – teoreticiană, curatoare și editoare, lucrează ca asistent universitar în cadrul Universităţii Naționale de Arte „George Enescu”. Interesele sale se concentrează în zona practicilor de cercetare, editoriale şi curatoriale. Este membru fondator al Centrului de Fotografie Contemporană din Iași și (co)editor al jurnalului Studies in Visual Arts and Communication.
––––––––––––

Evenimentul este organizat în cadrul programului cultural KONTAKT și este realizat în parteneriat de către Asociația AltIași, FaPt-Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași, cu sprijinul Goethe-Institut și al Sălii Germane de Lectură Iași.