fbpx

Concert extraordinar de jazz SENDECKI & SPIEGEL [DE]

Joi, 26 mai, începând cu ora 19:00 vă invităm la un concert extraordinar susținut de doi artiști emblematici ai jazz-ului european contemporan: pianistul Vladyslav SENDECKI și toboșarul Jürgen SPIEGEL, o întâlnire de cea mai înaltă clasă și o călătorie a sunetului care dizolvă granițele dintre jazz, muzica clasică și world music. Evenimentul va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu”- Iași.

Vladyslav SENDECKI este unul dintre cei mai creativi pianiști solo de jazz, New York Village Voice numindu-l drept unul dintre cei mai buni cinci pianiști din lume, iar Süddeutsche Zeitung un “maestru al emoției care creează virtuozitate muzicală impresionantă.” Pe lângă concertele sale solo impresionante, Vladyslav Sendecki colaborat în diverse proiecte cu artiști de renume precum Billy Cobham, Arild Andersen, David Gilmour, Nils Landgren, Marcus Miller, Airto Moreira, Nils Petter Molvaer, Jarek Śmietana, Ray Anderson, Till Brönner, Joao Bosco, Cher, Al Jarreau, Quincy Jones, Joe Lovano, Didier Lockwood, Bobby McFerrin, Charlie Mariano, Vince Mendoza și mulți alții.

Jürgen SPIEGEL este un muzician versatil, tehnica sa fiind considerată ca o adevărată acrobație cu tobe, care îmbină armonios sensibilitatea cu ritmurile dinamice. Spiegel este, de peste 15 ani, forța motrice și pictorul sensibil de sunet în renumitul Tingvall Trio al cărui palmares numără 6 premii ECHO JAZZ. În ultimii ani, Jürgen Spiegel și-a făcut un nume și ca producător pentru diverse proiecte muzicale și video.

Cei doi muzicieni din Hamburg s-au întâlnit în 2019, într-o constelație neobișnuită de pian/tobe, pentru un proiect captivant „Two In The Mirror” (SKP 9143), album de succes la nivel internațional, foarte apreciat de public și de către media de specialitate. „Solace” (SKP 9153) albumul de dată recentă, este un melanj de creații de jazz romantic-clasic și ritmice, în care poezia întâlnește dinamica, virtuozitatea întâlnește dialogul rafinat, libertatea întâlnește schimbul de emoții.

Muzica celor doi artiști de jazz consacrați este pe alocuri puternică, dar și intimă, nu se ferește nici de nuanțele romantice, nici de minimalism. Construind mereu o atmosferă ludică și spontană, concertele live SENDECKI&SPIEGEL sunt o experiență cu totul specială.

INFORMAȚII UTILE:
– Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile;
– Accesul în sală se va face în intervalul orar 18:30 – 19:00;
– Concertul se va desfășura într-un singur set de cca. 70 min.

Evenimentul este produs de Centrul Cultural German Iasi și FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi și cu sprijinul Goethe-Institut Bucuresti.