fbpx

Conferinţa cu ARNO STROBEL „Calea spre a deveni autor”

Centrul Cultural German are plăcerea de a vă invita la conferinţa tip podium „CALEA SPRE A DEVENI AUTOR” susținută de scriitorul german ARNO STROBEL vineri, 12 mai 2017, ora 16.00 în Atrium Palas Mall, în cadrul Târgului de Carte Librex, ediţia a 25-a.

Autorul va vorbi în cadrul conferinţei despre experienţa sa şi în general a oricărui scriitor în procesul de a se face cunoscut în lumea literară şi de a fi publicat. Autor al multor bestseller-uri, informatician de profesie, care însă s-a dedicat întru totul scrisului la vârsta de 40 ani, Arno Strobel are o poveste de viaţă interesantă.

„Știm cu toții cât de dificil este ca scriitor no-name să găsești o editură și apoi să ai și succes. Drumul meu de la informatician la autor cu normă întreagă ar fi, probabil, la fel de interesant ca și faptul că tinerii scriitori prin autopublicare (Self-Publishing) au la dispoziție noi posibilități, care aduc cu sine nu numai oportunități, ci și riscuri”

Conferinţa va fi urmată de o lectură publică susţinută de autor. Acesta va citi cateva fragmente din cartea „Magus- Frăţia”, romanul său de debut, singura tradusă în limba română dar care l-a consacrat ca autor şi care alături de celelalte titluri publicate  până acum figurează pe lista bestseller-urilor.

Traducere în limba română va fi disponibilă pe toată perioada evenimentului

Arno Strobel s-a născut pe 18.08.1962, în Saarlouis, „capitala secretă a Saarland-ului”. A studiat tehnologia informației, programare şi rețelistică, după care a lucrat independent ca şi consultat de management în IT. Ultimul pas în cariera din domeniul IT a fost în cadrul unei mari bănci din Luxemburg, unde a lucrat până la începutul lui februarie 2014. Este căsătorit și are trei copii. Trăieşte într-o casă confortabilă aproape de cel mai vechi oraș din Trier, Germania.

Începând din februarie 2014 lucrează doar ca scriitor independent și este unul dintre cei mai populari scriitorii germani de thriller.  A publicat 11 cărți pentru adulți, disponibile şi în versiunea audio, printre cele mai apreciate titluri apărute la Editura Fischer-Taschenbuch-Verlag numărându-se: „Der Trakt” (2012), „Das Skript” (2013), „Die Flut” (2016) şi cel mai recent „Anonym” scris împreună cu Ursula Poznanski şi publicat la editura Reinbek în anul 2016.

Începând din 2010 scrie thrillere psihologice pentru adulți cu un succes remarcabil, cărțile sale fiind prezente, în mod regulat, pe listele de bestselleruri realizate de Spiegel și vândute sub licență în numeroase țări. Anul acesta a apărut „În mintea asasinului – Cicatricea adâncă”, prima carte dintr-o trilogie thriller interesantă despre comisarul-șef Max Bischoff în Dusseldorf.

Vă aşteptam!