fbpx

Documentele Secretului: Memoria istorică, libertatea de cercetare și politicile cu privire la arhivele publice în România.

Joi, 30 iunie 2022, orele 11:00 – 13:00 vă invităm la masa rotundă Documentele Secretului: Memoria istorică, libertatea de cercetare și politicile cu privire la arhivele publice în România.

Evenimentul se va desfășura în Sala de Conferințe a Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” (Iași, Str. Codrescu 6, Pavilion C) și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”.

Consacrată unei teme de mare actualitate academică și politică, masa rotundă va fi moderată de Florea Ioncioaia și îi va avea printre participanți pe Cătălin Botoșineanu, Adrian Cioflâncă, Mihai Demetriade, Dorin Dobrincu, Elena Dragomir, Dumitru Lăcătușu, Flavius Solomon.

Evenimentul este organizat de Societatea de Studii Istorice din România (SSIR) și Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”, în parteneriat cu Centrul Cultural German Iași, Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Clubul Humboldt Iași.