fbpx

Întâlnire-eveniment cu autoarea Iris Wolff (DE). Prezentare de carte și sesiune de autografe

Joi, 20 octombrie 2022, vă invităm la o întâlnire-eveniment cu scriitoarea Iris Wolff (Germania) și cu primul ei roman tradus în limba română, Lumea estompată, publicat în septembrie 2022, la editura Lebăda Neagră din Iași. Prezentarea cărții care a impresionat criticii literari, urmată de o sesiune de autografe, va avea loc începând cu ora 18:00, în Sala „B.P. Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

Nominalizat printre altele la Premiul German de Carte și premiat în 2021 cu Premiul Evanghelic pentru Carte și Premiul LiteraTour Nord, romanul autoarei originare din Sibiu relatează povestea emoționantă a unei familii din Banat ale cărei legături sunt atât de strânse încât nu se rup nici dincolo de granițe. O poveste despre pierdere și noi începuturi relatată captivant de-a lungul a patru generații.

 Invitați: Iris Wolff – scriitoare //  Adrian Christescu – directorul Editurii Lebăda Neagră
Moderator: Alexander Rubel – director al Centrului Cultural German Iași

Discuția va avea loc în limba germană și limba română. Traducerea va fi asigurată de Ana Pălimariu, lect. dr. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași,  de Centrul Cultural German Iași și Editura Lebăda Neagră, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Sala de Lectură Germană, cu sprijinul Goethe-Institut.

______________________

 Iris Wolff s-a născut în 1977 la Sibiu, și-a petrecut copilăria în Banat și Transilvania.  În 1985 a emigrat în Germania; are studii de limba și literatura germană, grafică și pictură în Marburg an der Lahn, studii religioase și a lucrat mult timp la Arhiva Literaturii Germane din Marbach. Opera sa literară a fost aclamată și a primit de-a lungul anilor mai multe distincții, printre care Premiul Marieluise Fleißer și Premiul Marie Luise Kaschnitz. Cel mai recent roman al său, Lumea estompată, a cunoscut un succes enorm în Germania. Cartea a fost nominalizată pentru Premiul German de Carte și distinsă cu Premiul pentru literatură Eichendorff, Premiul LiteraTour Nord și Premiul Solothurn pentru literatură. Cărți publicate: Halber Stein (2012), Leuchtende Schatten (2015), So tun, als ob es regnet (2017), Die Unschärfe der Welt (2020). În prezent, autoarea locuiește în Freiburg im Breisgau.