fbpx

Masterclass de pian

În perioada 16 – 19 februarie 2017, Centrul Cultural German şi Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” sunt parteneri într-un proiect internaţional ce constă în organizarea unui masterclass de pian, susţinut de maestrul Andreas Henkel, profesor la Conservatorul de Muzică “Heinrich Schütz”din Dresda – Germania, pianist de talie internaţională.

Atât în calitate de pedagog, cât şi în calitate de pianist concertist, Andreas Henkel şi-a câştigat consideraţia elevilor şi a studenţilor pe care i-a îndrumat, precum şi a cadrelor didactice de specialitate, deschizându-le noi orizonturi artistice, prin transmiterea valenţelor europene în interpretarea pianistică. Numeroşi tineri care au beneficiat de-a lungul timpului de îndrumările domnului Andreas Henkel, au cucerit importante premii la concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi la olimpiadele liceelor de artă.

La finalul celor 4 zile de cursuri, absolvenţii masterclass-ului vor susţine un concert de gală, programat duminică 19 februarie, începând cu ora 18:00 la Muzeul Unirii.

Ca de fiecare dată, publicul va avea din nou ocazia sa redescopere şi să aprecieze latura artistică a maestrului,cu ocazia recitalului de pian la patru mâini, pe care acesta il va susţine împreună cu soţia sa Liene Henkel, pianistă de excepţie şi profesor la Conservatorul de Muzică ”Heinrich Schütz”. Recitalul extraordinarl va avea loc vineri 17 februarie, ora 19:00 în sala Eduard Caudella – Casa Balş.