fbpx

Searǎ de film franco-german: „Exit- Ieșirea mea din ură”

Proiecţie de film: Exit – Ieșirea mea din ură
Regia:  Karen Winther
15+, documentar – Germania – 2018 – 52 min
Intrarea liberă. Film cu subtitrare în limba românǎ

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez din România la Iaşi vă invită miercuri, 10 mai 2023, începând cu ora 18:30, la Seara de film franco-german, la Palatul Braunstein, spaţiul de la Cupolǎ. Va fi prezentat filmul Exit – Ieșirea mea din ură, un documentar realizat de canalul european de televiziune ARTE.

Pornind de la povestea sa personală de viață, regizoarea Karen Winther relatează în documentar despre cum s-au radicalizat tinerii și cum au reușit să înceapă o nouă viață.

Ca adolescentă a iubit extremele: a activat mai întâi într-un grup de extremiști de stânga, apoi s-a alăturat unui grup de extremiști de dreapta, până când a reușit să scape din aceste cercuri. În documentarul ei foarte personal, regizoarea întâlnește oameni din Germania, Franța, Norvegia și SUA, la fel ca ea, au reușit să părăsească aceste grupări și au avut curajul să vorbească despre trecutul lor.

Exit – Ieșirea mea din ură a fost prezentat la DOK Leipzig în 2018, unde a primit premiul Young Eyes Film Award, premiul Gedanken-Aufschluss și premiul Goethe-Institut Documentary Film Prize.

Eveniment organizat de Centrul Cultural German şi Institutul Francez din România la Iaşi, în colaborare cu Muzeul Municipal Regina Maria Iași și cu sprijinul Goethe-Institut.