fbpx

Seara de film german: „Un dar de la zei”

Miercuri 12 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 vă invităm la Seara de Film German, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul “Un dar de la zei”, care a fost distins cu premiul publicului și un premiu pentru cea mai bună producție la Filmfest München.

Filmul, o comedie fermecătoare și inteligentă în regia lui Oliver Haffner, redă cu lejeritate și onestitate povestea tragi-comică a unui grup de outsideri sociali, care se află cu toții într-o criză profesională și personală, dar care cu puterea magică a teatrului își recapătă demnitatea și stima de sine.

Anna este o actriță care își pierde pe neașteptate locul de muncă de la un teatru mic de stat. De la agenția locală pentru ocuparea forței de muncă nu are așteptări prea mari, însă acolo se întâmplă să o întâlnească pe o funcționară foarte pasionată de teatru, care îi oferă Annei job-ul de îndrumător pentru un curs de actorie, la care participă, dar nu voluntar, opt oameni, cu toții șomeri „greu de plasat”. La început, niciunul dintre ei nu pare să fie prea entuziasmat, nici atunci când Anna le propune să pună în scenă piesa „Antigona”. Dar acesta e momentul în care indivizii sceptici și dificili formează o comunitate, care le dă tuturor un motiv de speranță. UN DAR DE LA ZEI este o tragicomedie în care scena devine un spațiu de recuperare colectivă a respectului de sine pierdut la nivel individual.”

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Vă aşteptăm!