fbpx

Seara de film german: „Victoria”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 18:30 la o nouă Seară de Film German, în cadrul căreia va fi prezentat filmul VICTORIA în regia lui Sebastian Schipper din anul 2015.
Filmată dintr-un singur cadru, fără montaj, drama lui Sebastian Schipper schițează povestea unei nopți intense trăite o tânără din Spania, Victoria, pe străzile Berlinului. Un film redat în timp real, entuziast şi romantic despre o iubire nebună la prima vedere și despre pulsul sălbatic al unui oraș mare.

Fiind străină în acest oraş mare şi din dorinţa de a-şi face prieteni, Victoria se alătură unui grup de băieţi, pe care îi întâlnește în fața unui club şi pe care decide să îi însoţească pe parcursul unei nopţi. Pentru a rezolva o datorie veche, ei trebuie să facă o treabă ilegală, iar Victoria ajunge să ia parte la această acţiune. Ceea ce începe ca o aventură nebună devine însă rapid un coșmar. Pe măsură ce o nouă zi stă să înceapă, Victoria și prietenul ei sunt puşi în faţa unei situaţii limită.

Filmul a fost distins cu Ursul de Argint la Berlinală 2015 pentru contribuție artistică deosebită. La Premiile Academiei Germane de Film, a fost desemnat câștigător la șase categorii: cel mai bun film, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, regie, imagine și muzică.

Nerecomandat copiilor sub 12 ani
Filmul va fi subtitrat în limba engleză.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe