fbpx

Spectacol de teatru pentru copii „Eu vreau”

Marți, 9 octombrie 2018 vă invităm la spectacolul de teatru pentru copii „Eu vreau”, susținut de actori din Germania de la Junges Ensemble Stuttgart, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr.

Vor fi două reprezentații: la ora 9:30 și 11:30, în sala mică de la Teatrul Luceafărul. Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta de peste 4 ani și are o durată de 60 minute.

Două fete, o canapea, multe pietre și cel puțin un mare secret: una dintre ele este binecuvântată cu o imaginație pe cât de bogată pe atât  de ageră și născocește cu ușurință nume și povești pentru pietrele ei. Prietena nu remarcă la început că pietrele nu au nume – și asta nu le face totuși mai puțin valoroase. Ceea ce are una din fete o stimulează pe cealaltă și ceea ce poate face cealaltă este o provocare pentru prima din ele. Tema de la care s-a pornit este inspirată din viața copiilor de 4 ani: ce e al meu, ce e al tău? Putem avea amândoi simultan același lucru? Sau alternativ? Povestea jucăușă rezultată despre a da și a lua, despre ceartă și împăcare, despre împărțirea lucrurilor a fost dezvoltată în teatru-dans în urma unui proiect de improvizație și s-a transformat într-un spectacol.

Interpretează: Elizabeth Jacob, Prisca Maier

Regia: Brigitte Dethier

Muzică originală: Johannes Mittl

Coregrafie: Hendrik Le Bon (Belgia)

Dramaturgie: Christian Schöngelder

Parteneri: Ministerul pentru Știință, Cercetare și Artă din Baden Württemberg Germania, Centrul Cultural German Iași

60 min, 4+