fbpx

The Instumentalization of art and its institutions

În calitate de partener de eveniment, Centrul Cultural German Iași vă invită la o nouă serie de proiecții de artă video intitulată The Instumentalization of art and its institutions și origanizată de spațiul cultural hibrid Art+Design în colaborare cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.), cel mai mare colecționar de artă video din Europa.
Programul continuă așadar vineri, 4 septembrie, de la ora 20:00, cu o selecție intitulată „The Instrumentalization of art and its institutions and the future possibility of artistic agency”, prezentată de artistul și curatorul Dan Acostioaei.
Proiecțiile se vor desfășura în perioada 14 august – 18 septembrie și vor fi însoțite de introduceri și dezbateri pe temele abordate. Curatorii acestei serii sunt artiștii vizuali români Anca Benera & Arnold Estefan. La finalul seriei vor fi lansate și câteva publicații editate de n.b.k.
Programul celei de-a patra serii:
Introducere: Dan Acostioaei
Hila Peleg – A Crime Against Art (01:40:45). A six chapters trial staged in the art fair in Madrid in 2007, inspired by Andre Breton’s mock trials from the 1920’s.
Întrebări și discuții libere
Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.
Proiectul face parte din programul curatorial „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Parteneri: n.b.k., Centrul Cultural German Iași. Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.