fbpx

Workshop de traducere RO-DE cu Gerhard Falkner

Din motive independente de voința noastră si a invitatului german, evenimentul programat pentru 14 martie, ora 16:00 a fost anulat.
Mulțumim celor care și-au manifestat interesul de a participa la workshop.
Vă așteptăm cu drag la următoarele noastre evenimente.
__________________________
În data de 14 martie, la Centrul Cultural German Iași va avea loc Workshop-ul de traducere RO-DE, în prezența autorului german Gerhard Falkner, unul dintre cei mai importanți poeți ai momentului.

Workshop-ul se va desfășura în intervalul orar 16:00 – 17.30, sub îndrumarea scriitorului și va consta în traducerea în echipe a unui text scurt în limba germană.

Activitatea se adresează persoanelor pasionate de limba germană, celor care au un interes deosebit pentru traducerile literare și care au cunoștințe de limba germană minimum nivel B1.

Înscrierile la workshop se fac online până la data de 13 martie, prin completarea formularului:

Numărul maxim de participanți este de 15 persoane.

Evenimentul se desfășoară în cadrul manifestării literare “Primăvara Poeților la Iași” și este organizat de către Centrul Cultural German în colaborare cu Institutul Francez din Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Gutenberg Studentenverein Iași.

____________________________

Gerhard Falkner (n. 1951) este unul dintre cei mai relevanți poeți contemporani. A publicat numeroase volume de poezie printre care „Hölderlin Reparatur“, pentru care a obținut în anul 2009 Premiul „Peter Huchel”. Pentru nuvela „Bruno“ i-a fost acordat în 2008 Premiul pentru Literatură Kranichstein. După ce urmat stagii la Villa Massimo/Casa Baldi și la Akademie Schloss Solitude, în 2013 a fost primul bursier pentru literature al Academiei de Cultură Tarabya înființată la Istanbul, și bursier la Villa Aurora din Los Angeles în 2014. Gerhard Falkner trăiește în present în Berlin și Bavaria. (www.piper.de)