fbpx

Workshop intensiv “Tracing a practice”

Asociația Compania FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German din Iași, în colaborare cu Vector Studio și CEAR – Centrul de Cercetare Estetică și Creație Artistică din cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și Goethe Institut, organizează în data de 30 octombrie 2021, atelierul intensiv “TRACING A PRACTICE”, condus de artista SABINE ZAHN (DE) prin Microsoft Teams și spațiul publicAtelierul are un caracter interdisciplinar și se adresează studenților și absolvenților din domeniile: arte vizuale și artele spectacolului (regie, actorie, coregrafie).

Atelierul se va deschide cu prezentarea, în video-conferință, a practicii artistice a Sabinei Zahn și va continua cu o sesiune de lucru cu participanții care vor primi o serie de ‘instrucțiuni/task-uri’ pentru explorarea unei situații urbane, care ar genera, ulterior, conceperea unor ‘notații’ (notations). După o perioadă de lucru ‘in situ’ (maxim 2 ore) participanții se vor reîntoarce într-o întâlnire online pentru a elabora împreună cu Sabine Zahn o serie de ‘partituri’ (scores) rezultate din interpretarea situațiilor (prin intermediul desenelor, cuvintelor, gesturilor etc.).

ÎNSCRIERI și PROGRAM:

– Înscrierile se fac până la data de 29 octombrie, ora 20:00, la adresa companiafapt@yahoo.com, cu subiectul ‘Workshop – Sabine Zahn’;
– Participanții înscriși vor fi înregistrați într-o întâlnire pe platforma Microsoft Teams (platforma de comunicare online a UNAGE Iași);
– 10:00 – 11:00 Microsoft Teams: Prezentarea practicii artistice a Sabinei Zahn
– 11:00 – 11:30 Pauză
– 11:30 – 12:00 Microsoft Teams: Instrucțiuni de desfășurare a atelierului
– 12:00 – 14:00 Spațiul public: Acțiuni ale participanților în (propriul) spațiu public (incluzând și pauza de sandwich)
– 14:00 – 15:00 Microsoft Teams: Reîntâlnirea online cu Sabine Zahn pentru discutarea ‘acțiunilor’ și eventualitatea transformării acestora în ‘notații

 

Pe lângă atelierul “Tracing a practice”, Sabine Zahn va crea și un ‘spațiu de lectură și interacțiune’ (un ‘reading/interactive corner’) în cadrul unui proiect expozițional care va fi instalat la Galeria Aparte a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași în perioada 1-9 noiembrie 2021.
–––––––––––––––
SABINE ZAHN este o artistă și coregrafă stabilită la Berlin. În proiectele sale, Sabine este interesată de explorarea relațiilor dintre spațiul urban și corpurile umane, precum și de influența lor mutuală. Ea lucrează întotdeauna în strânsă cooperare cu alți artiști și urbaniști pentru a dezvolta formate participative, stabilind noi relații între artă și mișcările sociale. A urmat cursuri de Studii teatrale și Jurnalism la Leipzig, studiind ulterior actoria și teatrul de mișcare la Scuola Teatro Dimitri din Ticino. A avut și o bursă postuniversitară la Zadek / Stromberg. A colaborat cu colectivul de arhitecți raumlaborberlin, realizând lucrări de artă în spațiul public cu problematici urbane și sociale. Accesând diverse burse, precum Research Fellowship 2017 sau Tanzstipendium 2013, ea își desfășoară activitatea de cercetare nu numai în Berlin, ci și, printre alte locuri, în Medellin sau Kaliningrad. Website: www.lovelabours.net
–––––––––––––––
Atelierul “Tracing a practice” se derulează în cadrul proiectului cultural „UnderAct 2020 – Program de rezidenţe și mobilitate artistică” (*), susținut de Primăria Municipiului Iași prin intermediul Programului Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași.
Programul „UnderAct” are ca scop îmbunătăţirea parcursului profesional al artiştilor, încurajarea inter/transdisciplinarității în artele contemporane, a mobilității artistice și a dialogului cultural. Programul se adresează artiștilor români și străini cărora li se oferă oportunitatea de a cunoaște mediul cultural ieșean, de a interacționa cu artiști locali și de a realiza producții artistice, workshop-uri, întâlniri de tip masterclass.
–––––––––––––––
* imagine cover: space2 Kevin McElany, Almanach of urban practice `17 St. Louis 2017, project of raumlaborberlin, funded by Visit Berlin, supported by Pulitzer Arts Foundation, with B. Foerster-Baldenius and Yü Chen (sursa: www.lovelabours.net)