fbpx

Top Events

Iaşi Jazz Nights

Proiectul “Iaşi Jazz Nights” a fost demarat în 2009 de Centrul Cultural German Iaşi, din dorinţa de a oferi publicului o pespectivă diferită asupra spaţiului cultural ieşean prin promovarea jazz-ului modern, care depăşeşte barierele tradiţionale şi capătă unicitate prin improvizaţia artistică şi mixul cu alte genuri muzicale.

Concertele, organizate o dată pe lună în The Trumpets, prezintă publicului larg formaţii de jazz consacrate din Germania, cu un portofoliu diversificat şi compoziţii proprii. Evenimentele se adresează în primul rând pasionaţilor de jazz, dar în egală măsură şi iubitorilor de muzică şi frumos în general.

Iaşi Jazz Nights prezintă un jazz aparte, cu influenţe de groove, soul, pop sau rock, fiecare dintre formaţiile invitate având o abordare diferită – totuşi originală – asupra genului muzical de jazz.

Evenimentele pot fi consultate si pe pagina dedicată www.iasijazznights.ro.

Serile de Film German

Proiecţiile de filme reprezintă un eveniment cu tradiţie îndelungată la Centrul Cultural German. La fiecare două săptămâni, în zilele de miercuri cinefilii îşi ocupă locurile la filmele prezentate în limba germană şi cu subtitrare în limba engleză.

Proiecţiile sunt organizate în incinta Centrului Cultural German şi aduc în prim plan pelicule ale unor renumiți regizori germani contemporani sau clasici.

Acest program este susținut de Institutul Goethe din Atena, care pune la dispoziție filmele din arhiva proprie.